winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / 9 veelgemaakte fouten gemaakt door beginnende b...
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

9 veelgemaakte fouten gemaakt door beginnende boksers


9 veelgemaakte fouten gemaakt door beginnende boksers

9 veelgemaakte fouten gemaakt door beginnende boksers

 

opleiding


Iedereen maakt fouten als ze een nieuwe techniek beginnen te leren. Boksen is een moeilijke krijgskunst die verschillende complexe technieken en strategieën omvat. Daarom zul je in het begin vrijwel zeker fouten maken.

 

Als u potentiële fouten vooraf begrijpt, kunt u ze tijdens training en gevechten vermijden voor de beste resultaten. Hier is een lijst met negen typische fouten die amateurboksers maken tijdens trainingen of tijdens gevechten. Door van deze fouten te leren, kun je ze vermijden en vooruitgang boeken in deze sport.

 

1. Het niet beheersen van de intensiteit van de aanvallen

 

De meest voorkomende fout die beginnende boksers maken, is dat ze hun tegenstanders te hard of te snel slaan. Hoewel het leuk is om aan het begin van een gevecht krachtige slagen uit te delen, kan dit je energie wegnemen en het moeilijk maken om te overleven in de latere fasen.

Het verkleint ook je kansen om het gevecht te winnen, omdat je tegenstander nog steeds genoeg energie heeft om nauwkeurige slagen uit te delen. Om deze problemen tijdens het sparren te voorkomen, moet je jezelf trainen om een consistent tempo aan te houden gedurende drie volledige rondes van drie minuten.

Je moet je energie sparen voor de laatste rondes. Door uithoudingsvermogen op te bouwen, kun je ook de volledige 36 minuten in de strijd blijven. Je moet jezelf trainen om de energie van je tegenstander af te tappen door effectieve ontwijkingen en lichaamsbewegingen, in plaats van aan het begin van het gevecht een spervuur van harde en snelle slagen uit te delen.

 

2. Uitbraak van positie

 

Een andere typische fout die veel amateurboksers maken tijdens trainingen en wedstrijden is het verbreken van de positie. Dit maakt het voor een bokser moeilijk om nauwkeurige stoten uit te delen. Werken aan je houding is essentieel om te verbeteren. Het zal je helpen voorkomen dat je je tegenstander dat voordeel geeft tijdens gevechten.

Professionals raden aan een positie in te nemen met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar, de knieën licht gebogen en de romp licht gekanteld naar uw tegenstander. Bovendien moet uw linkerhand voor uw gezicht zijn en uw rechterhand bij uw kin.

Als je van deze houding afwijkt, zal je tegenstander je gemakkelijk in het gezicht kunnen slaan of slaan. Daarom moet je tijdens training en gevechten je positie in de gaten houden.

 

3. Handen laten vallen

 

Veel onervaren boksers maken de fout hun handen te laten zakken nadat ze een klap hebben gegeven. Als u hetzelfde doet, worden uw prestaties en snelheid beïnvloed. En dit zal je tegenstander zeker helpen om je op dat moment te counteren.

Als je je carrière als bokser wilt voortzetten, moet je deze fout vermijden. Om uzelf te beschermen, brengt u uw handen terug naar hun natuurlijke positie voor uw gezicht. Je zult niet toestaan dat je tegenstander je op deze manier aanvalt. Door je handen na elke stoot terug naar je gezicht te brengen, kun je je gezicht beschermen en je tegenstander in de tegenaanval zetten.

 

4. De controle over de ademhaling verliezen

 

Je adem inhouden bij het gooien van stoten is een van de meest voorkomende fouten onder amateurboksers. Door je adem in te houden, wordt de kracht van de slagen verminderd.

Als je stoten uitdeelt, moet je uitademen. Dit zal je helpen meer kracht in je stoten te genereren. Als je je adem inhoudt wanneer je stoten naar je tegenstanders gooit, raak je snel uitgeput. U moet uw ademhaling kunnen beheersen en weten wanneer u deze moet vasthouden en wanneer u moet uitademen.

Boksexperts raden aan rustig te ademen tijdens je bokssessie om je koel en alert te houden. Om het voordeel ten opzichte van je tegenstanders te behalen, moet je ademhaling ook je acties volgen. Verlies de controle over uw ademhaling niet tijdens het boksen.

 

5. Aarzel bij de slagen

 

Veel amateurboksers hebben de neiging te aarzelen bij het slaan. Als je aarzelt om een klap naar je tegenstander te geven, geef je hem de kans om hiervan te profiteren en een krachtige klap uit te delen.

Daarom mag je tijdens gevechten onder geen enkele omstandigheid stoppen. Je tegenstander is er ook om je te raken. Dus waarom zou je hem niet aanvallen voordat hij jou raakt? Dit is altijd de beslissende factor tussen de winnaar en de verliezer van het gevecht.

Om dit probleem te overwinnen, moet je verschillende op scenario's gebaseerde bewegingen trainen en uitproberen om het vertrouwen te winnen om je tegenstander correct te raken. U moet bereid zijn om snel te handelen in de ring, zodat uw concurrent geen misbruik van u kan maken.

Je moet ook aan je aanval werken en aanvallen blokkeren om je algehele spel te verbeteren.

 

6. Geef stoten alleen met je arm

 

Er is waargenomen dat de meeste beginners alleen hun handen gebruiken bij het geven van een klap en de rest van hun lichaam inert houden. Volgens de boksrichtlijnen en -regels gaat het niet alleen om het gebruik van je vuisten. Bij het slagproces is ook het hele lichaam betrokken.

Boksexperts geloven dat de kracht van de stoot afkomstig is van de benen, heupen en taille. Buig je knieën, draai je borst naar de tegenstander en breng de energie over van de taille naar de schouder en vervolgens naar de hand voor een perfecte stoot. Als je je tegenstander op deze manier raakt, kun je een aanzienlijke impact hebben.

Als je daarom de fout maakt om niet je hele lichaam en alleen je handen te gebruiken, stop dan met het bewandelen van dat pad. U kunt uw trainer vragen om u te helpen de juiste houding aan te nemen om een krachtige klap uit te delen.

 

7. Overmatig hoofdzoeken

 

Veel beginners maken de fout zich uitsluitend op het hoofdonderzoek te concentreren. Wanneer je ervoor kiest om voor het hoofd te gaan, probeer je een grote klap of een knock-out klap uit te delen die in het begin tot het einde van het gevecht kan leiden door KO.

Als amateurbokser zijn er verschillende aanvullende aspecten waarmee u rekening moet houden. Je zou ze over het hoofd kunnen zien. Competente boksers gebruiken een methodische strategie om hun tegenstander aan te vallen met behulp van verschillende combinaties van technieken.

Je moet je tijd verstandig gebruiken om je tegenstander te dwingen zijn bewaking te verminderen. Wanneer je tegenstander zijn hoede verliest, heb je de mogelijkheid om je slagwapen te gebruiken om de rollen in jouw voordeel om te draaien.

Om dit punt te begrijpen en effectief uit te voeren, moet je video's van bokslegendes bekijken. Dit zal je helpen te leren hoe ze tijdens gevechten voordeel halen uit hun concurrenten.

 

8. Overtraining

 

Overtraining is een andere veel voorkomende maar cruciale fout die veel boksers maken. Ze geven hun lichaam niet de rust die het nodig heeft. Hierdoor ontwikkelen je spieren zich sneller dan je lichaam kan verdragen. Ze stellen zichzelf ook bloot aan ernstige verwondingen tijdens trainingen en gevechten.

Het menselijk lichaam is zo opgebouwd dat het na inspanning rust nodig heeft. Je spieren zullen niet zo hard werken als ze zouden moeten als je ze niet laat rusten. Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om te trainen voor toekomstige evenementen, heeft het geen zin om je lichaam te overbelasten.

Overtraining kan uw blessures verlengen en u ervan weerhouden deel te nemen aan gewenste wedstrijden. In plaats van je lichaam uit te putten vóór gevechten, zou je een gematigd trainingsplan moeten ontwikkelen om je spieren te versterken en je vaardigheden te verbeteren voor de beste resultaten.

 

9. Concentratieverlies

 

Het is waar dat gefocust blijven je op de weg naar succes brengt. Als je de focus verliest, geef je je tegenstander een kans. Er is echter waargenomen dat wanneer de meeste beginners krachtige stoten proberen te geven, ze hun tegenstander uit het oog verliezen en geen aandacht meer aan hem schenken.

Als jij hetzelfde doet, kunnen je tegenstanders profiteren van deze extra tijd om onverwachte tegenaanvallen op jou uit te voeren. Het is essentieel om de concentratie en het gezichtsveld te behouden bij het geven van stoten om jezelf te beschermen tegen de verborgen slagen van de tegenstander.

Het is niet slecht om in het begin fouten te maken. Het is altijd handig om van hen te leren om je spel te verbeteren. Bepaal of je deze fouten maakt tijdens je training of gevechten. Vermijd ze en verbeter je vaardigheden. In die zin moet je je coach vragen om je te corrigeren.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account