winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Bokszak of boksdummy – Wat is beter?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Bokszak of boksdummy – Wat is beter?


Bokszak of boksdummy – Wat is beter?

Bokszak of boksdummy – Wat is beter?

Handleidingen
Als ik train, wil ik zo snel mogelijk van alle voordelen profiteren. Is dat niet wat we allemaal willen? 'Bob' en een stel zware tassen staan in mijn sportschool. Met welke moet ik dan trainen? Is het beter om een bokszak of een dummy te gebruiken? Welke van deze opties is de beste?

In feite heeft elk van hen zijn eigen voor- en nadelen. Laten we beginnen met de verschillen in training en doorgaan met een vergelijking van duurzaamheid en prijs.

Precisie en techniek

Bij het boksen of welke andere krijgskunst dan ook zijn deze vaardigheden uiterst cruciaal. In feite zijn er niet veel trainingsstijlen in het boksen waarbij we deze vaardigheden zonder sparringpartner kunnen gebruiken. De slagdummy lost dit probleem gedeeltelijk op, omdat je hiermee bepaalde gebieden kunt targeten alsof het een echte tegenstander is. Hierdoor kun je alle slagmethoden oefenen, inclusief hooks, jabs en uppercuts. Met zware tassen kun je altijd hooks, hooks en andere bewegingen maken, maar je kunt uppercuts niet effectief oefenen. Boksdummies hebben in deze situatie een voordeel ten opzichte van bokszakken.

voetenwerk

Het is duidelijk dat veel mensen niet genoeg belang hechten aan voetenwerk. Zelfs bij bokswedstrijden wordt opgemerkt dat veel boksers zichzelf niet correct kunnen positioneren. Je kunt zowel mannequins als bokszakken gebruiken om je voetenwerk te trainen. Wat is echter beter om het te verbeteren?

Dummies blijven roerloos na het slaan, terwijl grote tassen zwaaien, en dit geldt vooral bij hangende bokszakken. Daarom moet je, wanneer de tassen zwaaien, in een goede slagpositie komen. U zult een aanzienlijke verbetering zien in uw zware zaktraining als u niet zelfgenoegzaam wordt.

Hoewel een dummy gebruikt kan worden om voetenwerk te trainen, is het veel minder effectief dan trainen met een zware tas. Omdat het niet zwaait en weinig bewegingen vereist tijdens een sessie, kan het ertoe leiden dat u lui wordt in uw voetenwerk.

Prijs

Over het algemeen kosten boksdummies meer dan bokszakken. Dit is echter niet altijd waar. Als u een hangende bokszak aanschaft, heeft u bovendien ook een bokszakstandaard nodig, waardoor de rekening flink kan oplopen. Wanneer je daarentegen gebruik maakt van staande apparatuur zoals een Big Bob of een staande bokszak, hoef je geen extra apparatuur aan te schaffen om mee te trainen.

Duurzaamheid

Wat de duurzaamheid betreft, hebben zowel een boksdummy als een bokszak van goede kwaliteit een zeer lange levensduur. Wel moet worden opgemerkt dat bij een scheur een bokszak makkelijker te repareren is met plakband. Bovendien kan de vulling van een zak worden gewijzigd, terwijl het schuim dat in slagdummy's zit niet kan worden gewijzigd.

Over het team

Veel mensen gebruiken hun blote handen om zware tassen of "Bob" te raken. Deze praktijk is uiterst riskant en kan schade aan uw gewrichten en polsen veroorzaken. Als u de juiste handschoenen koopt, kunt u uzelf beschermen terwijl u goed traint.

De vulling van bokshandschoenen absorbeert schokken en als je ze draagt, beweegt de tas meer. Hierdoor kun je met meer voetenwerk swingen. Als je het maximale uit een training met een dummy of zware tas wilt halen, is het dragen van handschoenen een echt pluspunt qua effectiviteit en veiligheid.

Laatste gedachten

Zowel de paspop als de bokszak hebben hun eigen voordelen en kwaliteiten.

Met een dummy kun je trainen voor buikstoten en uppercuts en je techniek en nauwkeurigheid verbeteren. Zware tassen kunnen u daarentegen helpen uw voeten te verbeteren.

Deze twee apparaten zijn erg goed voor het verbeteren van je boksvaardigheden, dus vraag jezelf af wat je trainingswensen zijn. Als je je techniek en precisie wilt verbeteren zijn dummies beter, maar als je aan je kracht of voetenwerk wilt werken is een bokszak wellicht geschikter.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account