winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / De 5 beste bewakers in het Engelse boksen (comp...
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

De 5 beste bewakers in het Engelse boksen (complete gids)


De 5 beste bewakers in het Engelse boksen (complete gids)

De 5 beste bewakers in het Engelse boksen (complete gids)

 

Boksen is misschien wel de puurste vorm van conflict die we kennen. Er is niets eenvoudiger dan vechten met alleen je handen. Hoewel boksen van nature eenvoudig is, zijn er een aantal stijlen en strategieën die een bokser kan gebruiken om de uitkomst van een gevecht te beïnvloeden. Dit artikel onderzoekt de verschillende bewakers waarmee je rekening moet houden, evenals hun onderscheidende voor- en nadelen in de ring.

 

1. De traditionele boksbewaker

 

Zoals de naam al doet vermoeden, is de traditionele positie de meest voorkomende bewaker. De handen zijn hoog genoeg geheven om de kin te beschermen en haken en rechte stoten af te weren. De ellebogen zijn ook laag genoeg om slagen op het lichaam af te weren.

Bovendien biedt de positie van de handen voldoende flexibiliteit om het hoofd relatief gemakkelijk te kunnen bewegen. Als de handen omhoog worden gebracht, wordt het moeilijk en vervelend om te bewegen en te ontwijken. Hoofdbewegingen zijn gemakkelijker en blokkeren duurt iets langer als uw handen laag zijn. Van alle boksbeschermers wordt dit het meest gebruikt.

Anthony Joshua en Gennady Golovkin zijn goede voorbeelden van moderne boksers die een traditionele houding hanteren. Het is een heel klassieke stijl die goed ingeburgerd is en alle basisprincipes omvat. Het nadeel is dat het gemakkelijk kan worden uitgebuit, omdat het de meest gebruikte bewaker is in het boksen . De traditionele opstelling levert dan ook geen verrassingen op.

 

2. De Philly Shell-wacht

 

Oorspronkelijk de "krabschelp" genoemd, is de Philly Shell een unieke bescherming die, bij correct gebruik, uitstekende bescherming biedt. De loden hand wordt laag gehouden om de maag te beschermen tegen lichaamsstoten, terwijl de rechterhand hoog wordt gehouden om stoten op te vangen en haken te blokkeren. Bovendien is het, met de linkerhand laag, moeilijker voor de tegenstander om de rechte stukken te zien aankomen.

De Philly Shell is het meest gebruikt door Floyd Mayweather . Het probleem met deze bewaker is dat hij erg moeilijk effectief te gebruiken is en dat het vaak jaren duurt om hem onder de knie te krijgen. Volgens de legende heeft zelfs de machtige Floyd een aantal hits in de sportschool gekregen voordat hij deze stijl perfectioneerde. Zijn professionele record van 50-0 suggereert dat die inspanningen niet tevergeefs waren.

Wanneer u deze bescherming gebruikt, is het erg belangrijk om uw voorste schouder hoog te houden om uw kin te beschermen. Voorzetten kunnen worden afgeweerd dankzij schouderbewegingen, waardoor de mogelijkheid ontstaat om als reactie een voorzet te gooien. Deze tactiek is een van de kenmerkende bewegingen van Floyd. Ze is gevaarlijker tegen een tegenstander in de tegenovergestelde positie, omdat deze je opent voor haar hoofdhaak en in het midden kruist.

 

3. De bewaker

 

Het is bekend dat de hoge garde werd gebruikt door de legendarische Ronald "Winky" Wright, en wordt vaak gebruikt door vechters als Canelo Alvarez en Vasyl Lomachenko. Deze beschermer houdt je handen in een ideale positie om rechte stoten te blokkeren. De combinatie van pareren en kruisen is vooral effectief wanneer de tegenstander een straat gooit vanuit de tegenovergestelde positie.

Het is belangrijk om je ellebogen bij elkaar te houden om je te verdedigen tegen uppercuts. Als je deze bewaker gebruikt, moet je in een goede fysieke conditie zijn, omdat je in wezen lichaamsaanvallen uitnodigt. Een ander nadeel is dat de rechte stoot een grotere afstand af te leggen heeft en gemakkelijker voor je tegenstander te zien is.

Een strakke hoge bewaking is zeer moeilijk te doorbreken en belemmert het zicht. Het kan ook gezien worden als een signaal naar de tegenstander dat je in de overlevingsmodus zit. Veel boksers nemen hier zelfs hun toevlucht toe om tijd te winnen en te herstellen als ze geblesseerd zijn. De beste manier om om te gaan met een bokser die met een hoge bewaker aan het pressen is, is door afstand te houden, het lichaam aan te vallen en uit de buurt van de touwen te blijven.

 

4. De Kiekeboe-bokswacht

 

De Peekaboo-bewaker is de creatie van coach Cus D'Amato, je kent hem misschien het beste als de positie die werd gebruikt door zijn beschermeling, "Iron" Mike Tyson. De Peekaboo is de perfecte positie voor kleine en grote vechters. Deze positie, die de nadruk legt op hoofdbewegingen en constante voorwaartse druk, is een nachtmerrie voor langere vechters.

Het belangrijkste verschil tussen de Peekaboo-beschermerstijl en andere beschermerstijlen is dat de tenen naar voren wijzen en niet naar de zijkant. Dit verbetert de hoofdbeweging van links naar rechts zonder u uit balans te brengen. Het is essentieel om uw handen dicht bij uw wangen te houden tijdens het uitvoeren van de Kiekeboe. Op deze manier wordt de kin beschermd door de handschoenen en beschermen de armen het lichaam.

Het nadeel van de Peekaboo-stijl is dat deze sterk afhankelijk is van timing en reflexen, waardoor deze voorspelbaar en beperkend wordt. Het is geen toeval dat Mike Tyson gevechten begon te verliezen toen zijn reflexen afnamen, hoewel feesten waarschijnlijk niet hielp. Zijn enige stijl was de kiekeboe, dus hij kon deze niet aanpassen en een andere strategie volgen.

 

5. De kruiswacht

 

Van de besproken boksstijlen is de pareerstang misschien wel de meest unieke. Archie Moore, Ken Norton en bokszwaargewichten als George Foreman gebruikten het met groot succes, ondanks de zeldzaamheid ervan. Joe Frazier gebruikte ook een pareerstangvorm, maar combineerde deze met constante voorwaartse druk en frequente bewegingen.

De pareerstang is precies wat de naam doet vermoeden. Je maakt een kruis met je armen voor je lichaam. Offer offensieve efficiëntie op ten gunste van een sterke defensieve houding, omdat het moeilijk is om krachtige, rechte stoten uit te delen als je een pareerstang vasthoudt.

Hoewel de pareerstang je beschermt tegen uppercuts, zijn de ribben en de lever meer zichtbaar. Houd hier rekening mee als je besluit het te proberen. Deze bewaker leent zich echter voor een interessante boksstijl , maar er is training voor nodig om deze effectief te gebruiken.

 

 

Conclusie

 

Elke stijl die je kiest heeft zijn voor- en nadelen, geen enkele is inherent goed of slecht. Om hun tegenstander te provoceren, kozen vechters als Roy Jones Junior en "Prince" Naseem Hamed er soms voor om geen bewaker te dragen. Het hangt allemaal af van de risico/opbrengstverhouding die uiteindelijk het beste bij u past.

Probeer enkele van deze boksposities en kijk welke het beste bij je past. Er zijn geen vaste regels, dus het kan verstandiger zijn om verschillende bewakers te leren in plaats van je op slechts één te concentreren.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account