winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / De ergste blessures bij het boksen
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

De ergste blessures bij het boksen


De ergste blessures bij het boksen

Boksen is een spannende sport, maar brengt ook aanzienlijke blessurerisico's met zich mee. In dit artikel zullen we enkele van de ernstigste blessures bij het boksen onderzoeken en hun impact op boksers.

Gezichtsfracturen

Gezichtsfracturen komen vaak voor als gevolg van directe slagen in het gezicht. De meest getroffen gebieden zijn meestal de kaak en het jukbeen, waarvoor mogelijk een operatie en lange herstelperioden nodig zijn.

Hersenletsel

Herhaalde slagen op het hoofd kunnen leiden tot traumatisch hersenletsel (TBI). Deze verwondingen kunnen leiden tot ernstige aandoeningen zoals chronische traumatische encefalopathie (CTE), een neurodegeneratieve ziekte die voorkomt bij atleten die herhaaldelijk klappen op het hoofd hebben gehad.

Oogletsels

Boksers lopen risico op ernstig oogletsel . Dit kan onder meer loslating van het netvlies en orbitale fracturen omvatten, die het gezichtsvermogen permanent kunnen beïnvloeden.

Hersenschudding

Hersenschudding is een voortdurend probleem bij het boksen. Deze verwondingen beïnvloeden de hersenfunctie en kunnen gevolgen op de lange termijn hebben, waaronder cognitieve en emotionele problemen.

Ribblessures

Ribfracturen zijn pijnlijk en kunnen ademhaling en beweging bemoeilijken. Deze verwondingen zijn meestal het gevolg van harde slagen op de romp en hebben tijd nodig om volledig te genezen.

Handblessures

Boksers kunnen ook handletsel oplopen, zoals breuken en verstuikingen. Deze verwondingen kunnen optreden als gevolg van herhaalde schokken op de handschoenen en de kracht van slagen.

Kortom, boksen is een sport die een hoog niveau van vaardigheid en uithoudingsvermogen vereist, maar ook aanzienlijke blessurerisico's met zich meebrengt. Het is van cruciaal belang dat boksers preventieve maatregelen nemen en onmiddellijk medische hulp inroepen bij eventuele verwondingen om schade op de lange termijn tot een minimum te beperken.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account