winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Hoe blijf je ontspannen tijdens het boksen?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Hoe blijf je ontspannen tijdens het boksen?


Hoe blijf je ontspannen tijdens het boksen?

Voor veel beginners is vloeiend zijn een uitdaging bij het boksen. Het is gemakkelijk om je nerveus en reactief te laten worden door de intense aard van de sport. Dit creëert spanning en stijfheid waardoor je niet vrij kunt bewegen en vaak resulteert in een slechte positie, vorm en flow.

Ontspan je schouders en heupen

Ik denk dat dit is waar de meeste nieuwe boksers de fout in gaan, vooral volwassenen die een te logische benadering van boksen hanteren. Hoewel er enkele fundamentele regels zijn, komt de daadwerkelijke toepassing van boksen uitsluitend voort uit oefening en spiergeheugen. Veel nieuwe boksers leggen grote nadruk op het omhoog houden van hun handen.

Dit is natuurlijk een goede gewoonte, maar omdat ze geen praktische ervaring hebben met het gebruik van een bewaker, houden ze hun handen vastgelijmd aan hun orbitale botten en proberen ze elke slag vanuit die positie toe te dienen. Dit is wat die rigiditeit creëert.

Om dit te overwinnen, moet u zich op uw gemak voelen met uw bewaker en ervoor zorgen dat uw heupen en schouders ontspannen zijn. Ja, je moet je handen ter bescherming omhoog houden, maar dat betekent niet dat ze aan de zijkanten van je hoofd moeten worden geplakt. Hierdoor wordt u vierkanter, raakt u sneller vermoeid en komt er veel druk op uw schouders en vallen terecht, waardoor u stijf wordt.

Benadruk in eerste instantie niet de kracht van stoten

Dit is een van de gemakkelijkste manieren om als beginnende bokser uit vorm te raken. Iedereen wil ontzagwekkende kracht hebben. Het is spannend en wie wil er nu geen knock-out puncher zijn?

Ik kan echter bijna garanderen dat als je de basisbeginselen niet onder de knie hebt en je te veel op macht concentreert, je stijf zult zijn en jezelf bloot zult stellen. Dit komt omdat boksen vereist dat je tegen je instincten vecht. De meeste ongetrainde mensen steken hun borst uit als ze vechten. Ze laten zichzelf zo groot mogelijk lijken met hun kin hoog in de lucht en genereren kracht door hun stoten vanuit de heupen te zwaaien en te dragen. Dit is een vreselijke strategie en een heel gemakkelijke manier om uitgeschakeld te worden.

Bij het boksen wil je compact, efficiënt en nauwkeurig zijn. Als je niet goed op je hoede bent en niet goed kunt slaan, vergeet dan gewoon de kracht. Ik zeg niet dat je geen kracht in je stoten moet steken, maar laat het een secundaire gedachte zijn. Denk eerst aan techniek, als tweede aan precisie, als derde aan snelheid en als laatste aan kracht. Als u te vroeg de nadruk legt op snelheid of kracht, kan dit gemakkelijk een factor zijn die ertoe bijdraagt dat u stijf bent tijdens het boksen.

Goed opwarmen voor boksen

Een goede warming-up kan een groot verschil maken als het gaat om soepele boksmechanismen. Als je gespannen en stijf bent, zullen je stoten dat patroon volgen. Boksen vereist soepelheid, atletisch vermogen en explosiviteit, dus als je moeite hebt met bewegen, is het aan te raden om voor en na de training te stretchen.

Dit kan worden opgesplitst in twee segmenten: dynamische rekoefeningen die u moet doen voordat u begint met boksen en statische rekoefeningen als u klaar bent.

Dynamische rekoefeningen (5-10 minuten): voer dynamische rekoefeningen uit die de bewegingen nabootsen die u bij het boksen doet. Deze rekoefeningen helpen de flexibiliteit, het bewegingsbereik en de spieractivatie te verbeteren. Hier enkele voorbeelden:

  • Armcirkels: Ga met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar staan en strek uw armen zijwaarts uit. Draai uw armen in kleine cirkels, waarbij u geleidelijk de omvang van de cirkels vergroot.
  • Beenzwaaien: Ga naast een muur of een stevig voorwerp staan voor evenwicht. Zwaai één been heen en weer en vervolgens heen en weer in een gecontroleerde beweging.
  • Torso-draaiingen: Ga met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar staan en uw armen naar de zijkanten uitgestrekt. Draai je romp heen en weer en houd je heupen naar voren.
  • Hoge knieën: Jog op zijn plaats terwijl je je knieën zo hoog mogelijk naar je borst brengt.
  • Glute kicks: Jog op zijn plaats terwijl je je hielen naar je bilspieren brengt.

Statische rekoefeningen (5-10 minuten): Voer na uw warming-up en training statische rekoefeningen uit om de flexibiliteit te verbeteren en uw spieren af te koelen. Houd elk stuk 15-30 seconden vast zonder te stuiteren. Focus op het strekken van de belangrijkste spiergroepen die bij het boksen worden gebruikt, waaronder:

  • Schouderstrekken: Kruis één arm over uw lichaam en druk zachtjes op de elleboog om de schouder te strekken. Herhaal aan de andere kant.
  • Triceps strekken: Reik met één arm boven uw hoofd en buig naar de elleboog, waarbij u met de andere hand zachtjes op de elleboog drukt. Herhaal aan de andere kant.
  • Borststrekken: Ga rechtop staan en vouw uw handen achter uw rug. Strek vervolgens uw armen en til ze iets op om uw borstspieren te strekken.
  • Quadriceps strekken: Ga op één been staan en pak de enkel van het andere been vast, waarbij u de hiel richting de bilspieren brengt. Houd je knieën bij elkaar en je romp recht. Herhaal aan de andere kant.
  • Hamstring stretch: Ga op de grond zitten met één been gestrekt en het andere been gebogen. Reik naar de tenen van het gestrekte been en houd uw rug recht. Herhaal aan de andere kant.

Langzaam is soepel en soepel is snel

Opzettelijke en doelbewuste actie zal altijd overdreven bewegingen en ongerichte agressie overtroeven. In de kern vertegenwoordigt het citaat ‘langzaam is soepel en soepel is snel’ de kracht van het gebruik van strategische sluwheid.

Ik herinner me dat ik verbaasd was toen ik voor het eerst de virale video zag waarin Michael Jai White Kimbo Slice de mechanica van het stoten leerde op de set van Blood & Bone. De video werd miljoenen keren bekeken op YouTube en hoewel ik geen commentaar kan geven op de waarheidsgetrouwheid van de video, bracht Michael een ongelooflijk waardevol punt naar voren. Door eenvoudigweg geen buitensporige bewegingen te maken en zich te spannen, kon hij het doel raken.

Het punt is dat explosiviteit, kracht, snelheid en atletisch vermogen altijd gebaseerd moeten zijn op techniek en precisie. Dus als je moeite hebt met licht slaan, probeer dan je stoten volledig te vertragen. Verdeelt stakingen in hun basismechanismen en analyseert waar de hefboomwerking vandaan komt en hoe u gepositioneerd bent wanneer de aanval wordt uitgevoerd. Het telegraferen van je stoten zorgt vaak voor die stijfheid en maakt je simpelweg voorspelbaarder in je boksen.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account