winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Hoe kun je harder slaan tijdens het boksen?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Hoe kun je harder slaan tijdens het boksen?


Hoe kun je harder slaan tijdens het boksen?

Hoe kun je harder slaan tijdens het boksen? (Onze 11 tips en trucs)

 

Heb je ooit zo hard willen slaan als Mike Tyson en zo snel willen bewegen als Manny Pacquiao? Deze gids laat je zien hoe je harder kunt slaan en je tegenstanders kunt uitschakelen terwijl je de maximale snelheid behoudt tijdens een gevecht.

Hoeveel kilogram je ook weegt, je kunt leren harder en sneller te slaan.

Heb je ooit geprobeerd een klap uit te delen om je tegenstander knock-out te slaan, maar hij vermeed het? Deze tutorial leert je hoe je in elke situatie een krachtige klap kunt geven!

 

1. Hoe je harder en sneller kunt slaan – Beheers de techniek

 

Als je techniek slecht is, heb je weinig kans om hard te slaan. Neem het voorbeeld van een bodybuilder die je uitdaagt in een straatgevecht en het duurt vijf seconden voordat zijn klap je gezicht bereikt.

Waarom zou je eruit willen zien als iemand die gespierd maar traag is als je allebei kunt zijn?

Heb je Mike Tyson ooit in een gevecht tegen Clifford Etienne gezien? Het is een voorbeeld van hoe techniek tot perfectie kan leiden: Etienne werd in de eerste ronde uitgeschakeld nadat Tyson techniek van wereldklasse had gedemonstreerd.

Als je slaat, gebruik dan je hele lichaam, niet alleen je schouders en armen. Hierdoor kun je niet alleen harder, maar ook sneller slaan.

Houd je kin naar beneden terwijl je je heupen, voeten en schouders draait om een krachtige stoot te geven.

Techniek is een aspect dat je elke dag moet verbeteren. Als je na je training thuiskomt, denk er dan eens over na, concentreer je meer op je mentale training en stel je het slagpatroon voor.

 

2. Overmatige strekking van de armen – Een fout als je harder en sneller wilt slaan

 

Als je je stoot te veel uitbreidt, zal het niet veel schade aanrichten. Waarom gebeurt dit als een langeafstandsstoot gemakkelijker te gooien is?

Het is moeilijk om de afstand in te schatten, vooral als je begint met boksen. Elke aanval heeft een precieze afstand nodig, en het is belangrijk om dit aspect van de strijd te oefenen om effectief te zijn bij het aanvallen.

In 99% van de gevallen, wanneer u uw armen te ver uitstrekt, komen uw voeten omhoog en verliest u uw evenwicht. Dit maakt je kwetsbaar voor tegenaanvallen terwijl de kracht van je slag wordt verminderd.

Hyperextensie is schadelijk voor uw elleboog, omdat deze aanzienlijke schade kan veroorzaken.

Als u uw arm volledig strekt, kunt u in de laatste fase van de beweging vóór de impact uw onderarmspieren niet samentrekken, waardoor uw kracht afneemt.

Als je harder en sneller wilt slaan, duw dan niet op je doel; versla hem!

Train je afstand: Als je een beginner bent, werk dan aan het bepalen van de ideale afstand voor elke slag. Het adagium ‘oefening baart kunst’ is hier zeker van toepassing.

 

3. Het zwaartepunt – Het grote geheim van professionele boksers

 

Welk effect heeft het zwaartepunt op de kracht van je stoot? Het is geen mythe; Het levert werkelijk kracht van wereldklasse bij elke slag!

Het enige dat u hoeft te doen, is uw zwaartepunt verlagen door uw knieën te buigen. Lijkt het je moeilijk?

Niet alleen riskeer je blessures als je knieën volledig gestrekt zijn, maar je zult ook niet in staat zijn de kracht van de impact te maximaliseren of je hele lichaam erin te stoppen.

Als je je zwaartepunt slechts 10 centimeter verlaagt, kun je drie keer harder slaan! Uw gewrichten zullen inderdaad dichter bij elkaar zijn, waardoor u sneller kunt lanceren.

 

4. Ontspan je arm en trek samen vóór de impact – Het verschil tussen een gemiddelde bokser en een bokser van wereldklasse

 

Ben je ooit zo opgewonden geweest dat je al je spieren samentrok en zo hard mogelijk tegen een zak probeerde te slaan toen je jonger was? Het is tijd om dat te vergeten en te genieten van hardere, snellere bewegingen zonder overmatige vernauwing te veroorzaken.

Als je de kracht van je stoten wilt vergroten, kun je het beste ontspannen.

Vergeet niet om je gedachten op de tegenstander gericht te houden terwijl je je schouders en armen ontspant; De enige keer dat je moet samentrekken is om de slag van een tegenstander te blokkeren.

Kijk hoe Joe Calzaghe versus Roy Jones Jr. vechten; Hij won omdat hij het hele gevecht gefocust en ontspannen bleef.

Wanneer u een stoot maakt, moet uw arm ontspannen blijven totdat uw stoot een paar centimeter van het doel verwijderd is. Span je buikspieren, schouders, onderarmen en vuist aan in het laatste deel van de beweging om je tegenstander naar de grond te sturen.

Denk je dat het onmogelijk is? Je zult een verschil merken als je slaat door tegen het einde van de oefening je hele lichaam aan te spannen.

 

5. Observeer je positie tijdens elke seconde van het gevecht

 

Een goede bokspositie is essentieel voor een krachtige stoot. Als je geen stevige houding hebt, kun je de energie van de stoot niet volledig overbrengen en zullen je stoten zwakker zijn, ongeacht je kracht.

Er zijn veel verschillende gevechtsposities, maar het is essentieel om enkele gemeenschappelijke richtlijnen te volgen.

Ben je links-of rechtshandig? Als u zich in een orthodoxe (rechtshandige) positie bevindt, bevindt uw leidende been zich aan de linkerkant; anders is het aan de rechterkant.

Houd uw benen op schouderbreedte uit elkaar, uw voeten parallel, uw achterste hiel van de grond, uw achterste arm op uw kin en uw achterste elleboog op uw ribben, uw hoofdvuist voor uw gezicht, uw hoofd in uw borst gestopt, en polsen licht gebogen.

Een correcte positie beschermt je tegen de aanvallen van je tegenstander, terwijl je tegelijkertijd je voetenwerk, je tegenaanvallen en je lichaamsbewegingen kunt verbeteren.

Kijk eens naar Wayne McCullough, die een basishouding hanteert en razendsnel toeslaat.

 

6. Raak je tegenstander ‘door’

 

Heb je je ooit afgevraagd waarom je stoot kracht mist, ook al heb je alles correct gedaan? De truc is dat je moet proberen je tegenstander te ‘passeren’ om een fictief doel te bereiken dat achter hem ligt.

Om je kracht aanzienlijk te verbeteren, is er inderdaad een heel eenvoudige truc waarmee je veel meer schade kunt aanrichten, zonder enig element van je techniek te wijzigen. Stel je voor dat je het doel moet oversteken als je slaat! Je doel moet niet zijn om het gezicht of lichaam van je tegenstander te bereiken, maar om er doorheen te gaan. Je zult zien dat dit een aanzienlijk verschil maakt. Je hoeft alleen maar de test op een boksmachine te doen om erachter te komen.

Na slechts een paar trainingssessies zult u merken dat uw vermogen om harder en sneller te slaan toeneemt.

 

7. De beweging verbetert de kracht van de slag

 

Elke vechter moet goed kunnen bewegen. Met betere beweging heb je een betere kans om te ontsnappen.

Hier is een eenvoudig voorbeeld: wat gebeurt er tijdens een storm met een wilg en een eik? De wilg is zeer flexibel; kan naar de grond en ervan af leunen, terwijl de eik dat niet kan; daarom kan de storm de wilg in de meeste gevallen niet uit de grond ontwortelen.

Net als bij een bokser ben je, als je beweging goed is, een moeilijker doelwit om te raken en kun je vanuit elke hoek stoten uitdelen.

Want wanneer een tegenstander zijn slag mist, opent hij zijn bewaker en laat hij je daardoor een perfect venster over om een krachtige klap uit te delen als je snel genoeg beweegt.

 

8. Gebruik tegenaanvallen en wees geduldig

 

Als het gaat om verdedigende boksers met stalen zenuwen, is een tegenaanval cruciaal. Je hebt veel ervaring, beweging, vaardigheid en snelheid nodig om snel op een aanval te kunnen reageren.

Onthoud dat wanneer een tegenstander zijn stoot mist, jouw stoot sterker wordt, in overeenstemming met de derde wet van Newton, die stelt dat er altijd een gelijke en tegengestelde reactie is op elke actie.

De volgende formule kan worden gebruikt om de sterkte van uw stoot te bepalen:

Kracht (slagkracht) = massa x versnelling

Wist je dat je tegenstoot twee of zelfs drie keer sterker kan zijn als je de kracht van je tegenstander toevoegt die naar je toe beweegt nadat hij zijn slag heeft gemist?

Het enige wat u hoeft te doen is ontspannen, geduld hebben en wachten op uw kans. Glijd en doe een tegenaanval als je een opening ziet.

 

9. Weerstand is de sleutel

 

In veel gevechten zal je uithoudingsvermogen bepalen of je de strijd wint of verliest.

Als uw benzinetank leeg is, heeft u misschien het hele hart van de wereld. Een tegenstander zal sneller bewegen en krachtigere slagen uitdelen dan jij.

Als uw uithoudingsvermogen laag is, is de kans kleiner dat u het spel wint. Als je geen energie hebt, hoe kun je iemand dan harder slaan?

Doe explosieve oefeningen, springtouw, loop intervallen, doe sprints... Simuleer echte situaties, zoals trainen met rondes van 3 minuten en precieze combinaties om je weerstand te verbeteren.

Hier zijn enkele voorbeelden die u kunt aanpassen aan uw niveau:

  • Burpees gedurende 10 seconden, schaduwboksen gedurende 10 seconden, krachtige stoten op de bokszak gedurende 10 seconden, zes keer herhalen zonder te stoppen. Neem tussen de sets een pauze van één minuut.
  • Voer tien rondes uit en verander elke keer de vereisten, bijvoorbeeld 10 seconden krachtige stoten op de bokszak, 10 seconden push-ups en 10 seconden uppercuts.

Als het je moeilijk lijkt, ben je op de goede weg. Als je harder en sneller wilt slaan, zul je jezelf moeten pushen tijdens de training. Als je vanuit huis wilt trainen, kun je hier de beste trainingen vinden die je met een bokszak kunt doen.

 

10. Waarom is het zo belangrijk om je bovenlichaam, benen en buikspieren te versterken?

 

Elke bokser heeft krachtige spieren nodig. Je kunt een uitstekende techniek hebben, maar als je lichaam zwak is, kun je je tegenstander niet uitschakelen.

Je moet weten dat de spieren, en vooral de buikspieren, tijdens het hele gevecht werken, bij elke klap die wordt gegeven of ontvangen.

Hetzelfde geldt voor je benen, die zowel dienen om je evenwicht te bewaren als om je aanvallen te benutten om je slagen te versterken. Daarom is het belangrijk om deze delen van het lichaam te versterken. Het ideaal is om naar de sportschool te gaan, omdat daar alle apparatuur aanwezig is die nodig is voor spierversterking.

Hier zijn enkele eenvoudige voorbeelden van oefeningen die u in de sportschool kunt doen om uw lichaam te versterken:

  • Maandag – deadlift, bankdrukken, kabelcrossover, pulldowns met brede handgreep;
  • Woensdag – sumo squat, lichaamsgewicht squat, liggende beenkrullen, lunges;
  • Vrijdag – shoulder press, back press, pull-ups, vuiststoten (voer deze oefeningen 30 keer uit voor beide handen, 5 sets).

 

11. Versterk je vuisten en onderarmen

 

Neem een gewicht in je hand en draai het in een cirkelvormige beweging.

Voer zoveel mogelijk handextensie- of flexiebewegingen uit in de sportschool. Houd er rekening mee dat de kracht van de impact wordt overgebracht naar uw onderarmen.

Gebruik een bokszak en geef keer op keer krachtige stoten om uw handen en onderarmen te laten wennen aan het absorberen van schokken.

Sla nooit met blote, onbeschermde handen tegen een bokszak, dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik altijd minimaal goed passende boksbandages om veilig te trainen en verstuikingen te voorkomen.

 

Conclusie

 

Hoe voelt het om je tegenstander harder te slaan dan wie dan ook en hem knock-out te slaan? Een overwinning door KO is de beste manier om de competitie te winnen.

Maak je geen zorgen als je van nature niet sterk bent; Ga naar de sportschool, train, wees volhardend en geef nooit op.

Dus waar wacht je precies op? Nu je weet hoe je harder en sneller moet slaan, kun je het in de ring in de praktijk brengen!

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account