winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Hoe u uw boksstijl kiest

Hoe u uw boksstijl kiest

 

Handleidingen

 

Elke bokser moet zich op een bepaald moment in zijn carrière oriënteren op een stijl die hij wil aannemen. Het is zelden een bewuste beslissing; Over het algemeen is dit het resultaat van aanpassingen die ze aan hun boksspel hebben aangebracht om het effectiever te maken. Als het je doel is om een boksgevecht te winnen, evolueert je stijl op natuurlijke wijze om je kansen op de overwinning te vergroten.

De vechtstijl van de meeste boksers is voor hen vanzelfsprekend naarmate hun boksvaardigheden zich in de loop der jaren ontwikkelen. Trainingsproblemen onthullen de technieken en strategieën die voor u het beste werken.

 

Vind de boksstijl die bij je past

 

 

Een van de grootste fouten die beginnende boksers maken bij het vinden van de ideale vechtstijl voor hen, is het nemen van kortere wegen in hun training. Ze denken dat het nutteloos is om tijd te verspillen aan het leren van dingen die niet essentieel zijn voor hun voorkeursstijl. Het probleem is dat boksers die deze aanpak volgen vaak grote gaten in hun spel krijgen, waardoor ze niet op een hoger niveau kunnen concurreren.

Als beginnende bokser zou je belangrijkste doel moeten zijn om de basisbeginselen te leren die je de beste kans op succes in de ring geven. Door de basisprincipes onder de knie te krijgen, kun je een meer cerebraal begrip van boksen krijgen en begrijpen waarom bepaalde stijlen beter bij je passen.

Door de basis onder de knie te krijgen, kun je ook met verschillende stijlen experimenteren om te zien welke het beste bij je past. Hoewel de meeste boksers één voorkeursstijl voor vechten hebben, zijn ze prima in staat andere te gebruiken. Een van de redenen waarom Tyson Fury als kampioen zo dominant is geweest, is bijvoorbeeld zijn vermogen om gemakkelijk van stijl te wisselen. Hij gebruikt wat hem de beste kans geeft tegen een bepaalde tegenstander en verandert vaak van stijl tijdens zijn gevechten.

Floyd Mayweather is een ander voorbeeld van een bokser die veel succes heeft gehad in de ring dankzij zijn vermogen om verschillende stijlen te gebruiken. Hoewel Mayweather er over het algemeen de voorkeur aan gaf om van buitenaf te vechten, was zijn vermogen om van binnenuit te vechten een van de dingen waardoor zijn tegenstanders hem niet konden verslaan. Tijdens de meeste van zijn gevechten achtervolgden zijn tegenstanders hem door de ring, maar ontdekten dat hij van binnen beter was dan zij toen ze hem uiteindelijk in een hoek dreven.

Dit is de beste manier om boksen te benaderen. Je kunt één stijl hebben die het beste bij je past, maar je moet veelzijdig genoeg zijn om andere stijlen te gebruiken als je primaire stijl niet werkt of als een tegenstander je dwingt een andere aanpak te gebruiken.

Hier zijn enkele factoren die ertoe kunnen leiden dat u de ene stijl verkiest boven de andere:

 

1) Instincten

 

 

Je natuurlijke instincten en karaktereigenschappen beïnvloeden over het algemeen de boksstijlen die je verkiest. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Jouw persoonlijkheidstype: Ben je agressiever of passiever? Een bokser met een agressieve persoonlijkheid zal eerder de voorkeur geven aan een vechtstijl, terwijl een passieve bokser de voorkeur geeft aan een tegenaanval.
  • Natuurlijke kracht: Sommige mensen zijn van nature sterker dan anderen, waardoor ze neigen naar stijlen die de voorkeur geven aan sterke boksers, zoals de 'slugger'-stijl.
  • Snelheid: Snelle boksers blinken doorgaans uit in langeafstandsgevechten in vergelijking met langzame boksers.
  • Bereik: Boksers met lange armen hebben meer kans op succes bij gevechten op lange afstand.

 

2) Vooroordelen over stijl

 

 

Veel boksers worden beïnvloed door technieken die ze tijdens de training gemakkelijk leren en door boksers die ze bewonderen. Boxers worden ook beïnvloed door de stijlen die het populairst zijn bij fans. Veel boksers gebruiken bijvoorbeeld de 'slugger'-stijl, simpelweg omdat dit de stijl is die het meest wordt gewaardeerd door fans. Het komt zelden voor dat boksfans een vechter saai noemen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van verdedigende boksers als Floyd Mayweather, die er vaak van beschuldigd worden saai te zijn of te 'rennen'.

Je moet geen boksstijl kiezen op basis van de vechters die je verkiest of wat de fans willen. Uw topprioriteit zou het vinden van de stijl moeten zijn die uw vaardigheden optimaliseert.

 

3) Clubcultuur

 

 

Je trainer en de cultuur van je sportschool hebben ook invloed op de vechtstijlen waar je naar neigt. De vaardigheden van uw trainingspartners hebben ook invloed op hoe u bokst. Als je sportschool bijvoorbeeld vol staat met verdedigende boksers, zul je natuurlijk een vergelijkbare stijl ontwikkelen. Als je trainingspartners van het agressieve, vechttype zijn, merk je misschien dat je net als zij bokst.

Luisteren naar de vechtfilosofie van je trainer door de jaren heen zal ook je benadering van het boksen beïnvloeden. Het kan zijn dat je dezelfde vechtmentaliteit begint te delen terwijl je hun trucs en strategieën in je opneemt.

 

4) Verbeterde concurrentie

 

 

Als je betere tegenstanders tegenkomt terwijl je verbetert, zul je de manier waarop je vecht moeten veranderen. Er is een aanzienlijke sprong in de concurrentie als je van trainen met willekeurige mensen in de sportschool naar het opnemen tegen serieuze boksers in toernooien gaat. Wat in de sportschool werkte, werkt misschien niet meer als je tegenover slimmere, meer ervaren boksers staat. Je moet strategischer worden naarmate je vaardigheidsniveau toeneemt.

 

5) Succes in de ring

 

 

Hoe succesvoller u in de ring bent, hoe meer u de patronen zult opmerken die tot uw successen leiden. Als u bijvoorbeeld een KO-specialist bent, zult u zich de bewegingen en combinaties gaan herinneren die tot uw KO's hebben geleid.

Als het scoren van meer punten dan je tegenstanders tot meer succes heeft geleid, kun je een agressievere vechtstijl ontwikkelen.

 

6) Leeftijd

 

 

Je lichaam verslijt in de loop der jaren en op een bepaald moment in je leven kun je misschien niet meer bewegen zoals je dat in je jeugd deed. Uw uithoudingsvermogen kan ook afnemen naarmate u ouder wordt. Deze factoren dwingen je om het boksen anders te benaderen.

 

Blijf jezelf

 

 

De beste boksstijl voor de meeste boksers is hun natuurlijke boksstijl, die voortdurend evolueert. Concentreer je niet te veel op stijlen als je begint met trainen, maar concentreer je eerder op het beheersen van de basisprincipes en het opdoen van gevechtservaring.

Boksers moeten voortdurend nieuwe trucs leren, die onvermijdelijk de manier waarop ze vechten zullen veranderen. Het is alsof je jarenlang elke dag een pad bewandelt om thuis te komen voordat je een sluiproute ontdekt. De snelkoppeling wordt vanaf dat moment uw nieuwe pad. Concentreer u op leren en winnen, en de manier waarop u vecht zal uw natuurlijke vechtstijl worden.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account