winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Hoeveel geld verdient een professionele bokser?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Hoeveel geld verdient een professionele bokser?


Hoeveel geld verdient een professionele bokser?

Floyd Mayweather's Instagram is een eindeloze catalogus van auto's, geld en horloges. Een getuigenis van de Amerikaanse droom. Hoewel Floyd het gezicht is van deze levensstijl, kan gemakkelijk worden aangenomen dat de meeste professionele boksers op dezelfde manier leven. Maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. De overgrote meerderheid van professionele boksers heeft heel weinig, vooral vergeleken met voetballers.

De volgende cijfers contextualiseren het salarisverschil. Volgens Sports Brief verdient een gemiddelde professionele bokser ongeveer $64.000 per jaar, ervan uitgaande dat hij acht gevechten heeft die elk ongeveer $8.000 opleveren. Voor veel nieuwe boksers ligt dit cijfer echter veel lager: ze verdienen een paar honderd dollar per gevecht en verdienen amper een paar duizend dollar in een jaar.

Ter vergelijking: kampioenschapsvoetballers verdienen volgens de Professional Footballer Scouts Association meer dan $ 250.000 per jaar. Premier League-spelers verdienen gemiddeld bijna $ 4.000.000. Alleen spelers uit de laagste divisie verdienen ongeveer $ 1000 per week. Simpel gezegd: het gemiddelde salaris is enorm verschillend.

Waarom winnen boksers niet veel?

Omdat boksen geen teamsport is, is het aan individuen om interesse in zichzelf te wekken. Over het algemeen zijn er drie manieren om dit te bereiken. Of je hebt een geweldig management dat weet welke gevechten er moeten worden geboekt om jou in de schijnwerpers te krijgen.

Je kunt ook beroemd worden door simpelweg een fantastische professionele bokser te zijn die elke tegenstander bij elke gelegenheid vernietigt, waardoor intriges ontstaan. Ten slotte kunt u zich een weg banen om veel geld te verdienen met boksen. Openhartig en onbezonnen zijn leidt er vaak toe dat boksfans van je houden of je haten. Dit betekent dat iedereen zal afstemmen om u te zien, ongeacht de uitkomst.

Het probleem met al deze methoden is echter dat ze allemaal ongelooflijk moeilijk zijn. De meeste van hen vereisen geld, connecties of geluk. Soms zijn ze alle drie nodig voordat een bokser zelfs maar een kans maakt in de wereld van het professionele boksen.

Als u geen kaartjes kunt verkopen, verdient u in wezen heel weinig geld. Dit is fundamenteel wat de loonstructuur van het boksen zo anders maakt dan die van voetbal. Bij voetbal zijn er veel meer mensen betrokken. Dit betekent ook dat je niet vanaf het begin een enorme aanhang hoeft te hebben. De teams hebben al publiek, dus als je een plekje bemachtigt, verdien je geld.

Waarom verdienen bokssupersterren miljoenen?

Nu we hebben vastgesteld dat de overgrote meerderheid van de boksers niet veel geld verdient, kunnen we naar de elitevechters kijken. Het beste van het beste. Boksers verdienen tientallen miljoenen per gevecht vanwege de hoeveelheid geld die ze genereren. Zodra je het hoogste niveau van boksen hebt bereikt, kun je enorme bedragen verdienen dankzij de manier waarop het bedrijf is gestructureerd.

Er zijn je promotor, coach en enkele andere vormen van management die een stukje van de taart nodig hebben. Over het algemeen gaat echter een groot deel van het geld dat wordt gegenereerd uit de kaartverkoop en PPV-aankopen naar de boksers. Omdat er niet zoveel verschillende factoren binnen één systeem zijn, kunnen boksers een groter deel van de winst behouden. Dus hoewel de nettocijfers misschien niet zo groot zijn als die in het voetbal, is de marge voor boksers ten opzichte van spelers veel groter omdat het geld niet onder evenveel mensen hoeft te worden verdeeld.

Om dit in context te plaatsen: Floyd Mayweather Jr vs. Conor McGregor genereerden ongeveer $600 miljoen, waarvan ongeveer $280 miljoen naar Floyd ging en $130 miljoen naar McGregor. Als deze cijfers kloppen, betekent dit dat 410 miljoen dollar naar de boksers zou zijn gegaan van de 600 miljoen dollar die door het gevecht werd gegenereerd. McGregor, een MMA-vechter, liet zien hoe slimme promotie en roem enorme hoeveelheden geld kunnen opleveren, ondanks dat hij nog nooit in zijn leven professioneel heeft gebokst.

Hoogstbetaalde boksers versus bestbetaalde voetballers

Als je de best betaalde atleten in het boksen vergelijkt met de best betaalde atleten in het voetbal, lijkt er geen groot verschil te bestaan. Dit is waarschijnlijk de reden waarom mensen er vaak van uitgaan dat boksers grote sommen geld verdienen. In werkelijkheid verdienen de meeste boksers echter niet veel geld, terwijl de meeste voetballers heel goed geld verdienen.

Naam Geschatte netto waarde
Floyd Mayweather jr. $ 1.000.000.000
Manny Pacquiao $ 600.000.000
Canelo Alvarez $ 500.000.000
Oscar de la Hoya $ 450.000.000
Mike Tyson $ 400.000.000
Evander Holyfield $ 300.000.000
Antonius Jozua $ 170.000.000
Tyson Furie $ 150.000.000
Lennox Lewis $ 140.000.000
Ray Leonard $ 120.000.000
Naam Geschatte netto waarde
Faiq Bolkiah $ 20.000.000.000
Lionel Messi $ 600.000.000
Cristiano Ronaldo $ 500.000.000
David Beckham $ 450.000.000
Dave Whelan $ 210.000.000
Neymar jr. $ 200.000.000
Zlatan Ibrahimovic $ 190.000.000
Kylian Mbappé $ 180.000.000
Wayne Rooney $ 170.000.000
Ronaldo Luis Nazario $ 160.000.000

Boksen versus voetbal: wat is een betere carrière?

Laten we eerst aannemen dat je goed genoeg bent om een goede professionele bokser of voetballer te zijn, wat een zeer zeldzaam geval zou zijn, maar laten we het ter wille van de discussie accepteren. In een dergelijke situatie zou het objectief gezien vrijwel altijd beter zijn om aan voetbal te doen. Je zult minder blessures oplopen, meer geld verdienen en waarschijnlijk langer op een hoger niveau spelen. Er is geen tastbare reden voor iemand in een dergelijke positie om boksen boven voetbal te verkiezen.

Tenzij het je passie was of je een wonderkind in de bokssport was, zou het niet de meest verstandige carrièrekeuze zijn om boksen boven voetbal te verkiezen.

Conclusie

Hoewel de best betaalde voetballers en boksers qua salaris ongeveer op gelijke hoogte liggen, weerspiegelt dit niet de gemiddelden voor beide sporten. Boksers verdienen gemiddeld veel minder dan voetballers. Dit komt door de aard van sport en de manier waarop deze financieel functioneert.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account